Kilpailukutsu, Päivitetty 31.7.2017

Lapin AM-suunnistus 12.8.2017 ja Maakuntaviestit 13.8.2017

Lapin AM-suunnistus on lisenssivapaa tapahtuma kaikille Lapin suunnistuksen harrastajille. Maakuntaviesti on tarkoitettu ensisijaisesti kuntajoukkueille, mutta myös yhteisöjoukkueilla on mahdollista osallistua viestiin. Minimaakuntaviesti on tarkoitettu seurajoukkueille, mutta myös yhdistelmäjoukkueet ovat mahdollisia.

Sarjat sekä osuuskaaviot:

AM-suunnistuksen sarjajako:

H/D10RR, H/D12TR, H/D12, H/D13, H/D14 – 80 (esim. D45 jne.), H21C, D21C (6.8.2017)

Maakuntaviestin osuusjako:

1.osuus: H21, osuuden kesto 25 – 30 min
2.osuus: H18 tai vähintään H45, osuuden kesto 25 – 30min
3.osuus: D21, osuuden kesto 20 – 25min
4.osuus: H16 tai vähintään H55, osuuden kesto 20 – 25min
5.osuus: H21, osuuden kesto 30 – 35min

Naiset saavat juosta kaikilla osuuksilla. Kaikilla osuuksilla hajonta.

Minimaakuntaviestin osuusjako:

1.osuus: H/D TR, osuuden kesto 12-15 min
2.osuus: H/D RR, osuuden kesto 12-15 min
3.osuus: H/D suunnistus, osuuden kesto 15-20 min

Viesti on tarkoitettu sekajoukkueille. Joukkueen yhteisikä ei saa ylittää 38 vuotta, eikä yksikään osallistuja saa olla yli 16-vuotias. Miniviestiin osallistuneet voivat osallistua myös Maakuntaviestiin.

Lähdöt:

AM-suunnistuksen lähdöt arvotusti 12.8.2017 klo 15 alkaen.
Minimaakuntaviestin yhteislähtö 13.8.2017 klo 10.00, Maakuntaviestin klo 11.00.

Kilpailusäännöt:

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä, Lapin Suunnistus ry:n järjestelyohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita. Suunnistuspiikkareiden käyttö on kielletty, nastarit on sallittu.

GPSseuranta:

Kilpailuissa ei ole käytössä GPS-seurantaa. Omien GPS-laitteiden käyttö kilpailusuorituksen aikana on sallittu.

Osallistumisoikeus:

AM-suunnistus on tarkoitettu kaikille Lapin alueen suunnistajille myös ilman kilpailulisenssiä kuntosuunnistus- eli iltarastihengessä. Lisenssitön suunnistaja ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä Lapin alueen seuran jota hän kilpailussa edustaa.
Maakuntaviesti on ensisijaisesti tarkoitettu kuntajoukkueille. Tällöin joukkueen kokoonpanossa ovat voimassa osuuskohtaiset ikä- ja sukupuolirajoitukset. Vain kuntajoukkueilla on mahdollisuus tulla palkituksi. Viestiin voivat osallistua myös eri tavoin kootut yhteisöjoukkueet, jolloin osuuskohtaiset ikä- ja sukupuolirajoitukset eivät ole voimassa.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen AM-suunnistukseen lisenssisuunnistajien osalta IRMA:n kautta. Muutoin ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse thtuovinen@gmail.com 6.8.2017 klo 20 mennessä.

Huom! Viesteihin ilmoittautuminen ainoastaan sähköpostitse juhani.vesa@inari.fi.

 

Osanottomaksu:

AM-suunnistuksen osanottomaksu on 10 €. (Normaalisti kilpailuiden maksut ovat 16-18 €)
Maakuntaviestin osanottomaksu on 100 €/kunta, mikäli kunnasta on 1-2 joukkuetta. Mikäli joukkueita kolme tai enemmän, maksu on 200 € sis. kaikki joukkueet. Yhteisöjoukkueiden osanottomaksu on 50 €.

Minimaakuntaviestin osallistumismaksu on 30 €/joukkue. Mikäli kunnasta on joukkueita kolme tai enemmän, maksu on 90 € sis. kaikki joukkueet.

Viestien ja ei lisenssisuunnistajien osalta osanottomaksu maksetaan Lapin Susien tilille 
OP FI37 5641 4220 0416 16. Kirjoita viestikenttään sarja ja nimi tai viesti ja kunta.

AM suunnistuksen jälki-ilmoittautuminen 10.8. mennessä, tällöin osanottomaksu on 15 €.

Joukkueiden juoksujärjestykset viestissä:

Lopulliset juoksujärjestykset on ilmoitettava la 12.8. klo 18.00 mennessä AM-suunnistuksen infoon tai sähköpostitse janne.hannola@gmail.com

Kilpailutoimisto / INFO:

Kilpailutoimisto sijaitsee kilpailukeskuksessa ja on avoinna kaksi tuntia ennen kilpailujen alkua.

Kilpailukortit:

Emit-kortteja voi vuokrata järjestäjiltä hintaan 4 €/kortti. Tarvittavien vuokrakorttien tarve on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Emit-korttien numeroita ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Seuratelttapaikat:

AM-suunnistus ja viestisuunnistus ovat kenttäolosuhteissa ja seurateltoille on osoitettu oma alueensa. Telttojen pystyttäminen muualle kuin merkityille telttapaikoille on kiellettyä.

Kartta:

Suunnistuskartta 7/2017, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m. Kartan koko A3. Lapsilla 1:7500/A4. Viestissä aikuisilla 1:10 000 / A4 ja lapsilla 1:7500/A4. Kartat ovat muovisuojuksessa.
Viesti ja AM-suunnistus on osittain myös aiemmin kartoitetulla alueella, mutta tuokin kartta on kartoitettu täysin uudelleen. Kartat ovat kartantekijän Tommi Uusimäen käsialaa.

Kilpailumaasto:

Maasto on vaihtelevaa kangasmaastoa, josta löytyy kallioita, kivikkoja ja soita, lisäksi korkeuseroja. Kilpailukeskuksen lähellä on jonkin verran vanhoja tiepohjia ja polkuja. Kulkukelpoisuus on pääosin hyvä, mutta reitinvalinnoilla voi löytää alleen myös soiden pehmeää pohjaa sekä kivikkoja/kallioita. Näkyvyys on pääosin hyvä.

Opastus:

Kilpailukeskuksena toimii AM-suunnistuksessa vanhan ulkoilureitin ympäröimä kangasmetsä Paldojärven tien varressa 2,6 km Ivalon kirkolta länteen. Autojen parkkeeraus tapahtuu tienvarsiparkkeerauksena Jokikujalle (vanha Paldojärven tie), josta opastus kävellen kilpailukeskukseen (n. 1 km).
Opastus kilpailukeskukseen tieltä nro 4 (Nelostie) Ivalon kirkon kohdalta. Ajoaika pysäköintiin noin 5 min.
Opasteet ovat paikoillaan lauantaina 12.8.2017 klo 12.00.

Pysäköinti:

Autojen pysäköinti tapahtuu tienvarsiparkkeerauksena Jokikujalle. Ei pysäköintimaksua.

Pukeutuminen ja peseytyminen:

Kilpailukeskuksessa ei ole mahdollisuutta peseytymiseen kumpanakaan päivänä. AM-suunnistuksessa telttatilaa pukeutumiseen, viestit kenttäolosuhteissa.

Majoitus:

Ivalon ympäristön majoitustarjonta on kohtuullisen runsasta. Ivalon keskustasta löytyvät Hotelli Ivalo ja Hotelli Kultahippu. Ivalon eteläpuolella on leirintäalue Näverniemi Holiday Center ja 5 km etelämpää Ivalo River Camping. Ivalon pohjoispuolelta (10 km) löytyy Ukonjärven Lomakylä. Muitakin majoituspaikkoja löytyy.

Harjoittelu:

Ivalossa ja Inarissa pidetään iltarasteja viikoittain tyyppimaastoissa.

Ruoka:

Kilpailukeskuksessa on kahvio ja kanttiini. Viestipäivänä on tarjolla myös lounasta kilpailukeskuksessa. Keittolounas on mielellään varattava etukäteen ilmoittautumisten yhteydessä. Lounaan hinta on 5,00 €, sisältäen jauhelihakeitton/soijarouhekeiton, leipää ja juoman.

 

Toimihenkilöt ja yhteystiedot:

Kilpailunjohtaja: Janne Hannola (jehannola@gmail.com, p. 040 569 0087)
Ratamestari: Yrjö Portti (yrjo.portti@pp.inet.fi, p. 040 707 2668)
Lasten radat: Juha Rantala, Mikko Ojanaho ja Janne Hannola
Tulospalvelu: Janne Hannola
Kilpailu- ja ratavalvoja: Seppo Körkkö
Info: Karoliina Pussi ja Tarja Tuovinen (thtuovinen@gmail.com, p. 040 706 1268)

Kilpailujärjestäjä pitää oikeuden muutoksiin.

Tervetuloa Ivaloon!
Lapin Sudet ja Inarin kunta