Aikuisten suunnistuskoulu

Aikuisten suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat oppia suunnistamaan. Opetus aloitetaan perusteista, joten osallistumiselle ei ole minkäänlaisia ennakkotietovaatimuksia.

Koulutuksen tarkoituksena on opettaa suunnistuksen perustaidot ja rohkaista kehittämään opittuja taitoja itsenäisesti, esimerkiksi Lapin Susien iltarasteilla eli Susirasteilla.

Koulutuksessa käydään aluksi läpi suunnistuksen teoriaa, mutta pääpaino on käytännönharjoituksissa. Ryhmän mukana kulkee kokenut suunnistaja tukemassa ja ohjaamassa harjoituksen suoritusta.

Kurssi on soveltuu kaikille jotka

  • haluavat oppia uuden, kiehtovan harrastuksen
  • haluavat oppia lukemaan karttaa ja käyttämään kompassia, jotta voivat turvallisin mielin lähteä vaikkapa marja- tai sienimetsään
  • haluavat päästä eroon siitä epävarmuuden tunteesta, joka on jäänyt mieliin aikaisemmista suunnistuskokemuksista
  • haluavat kohottaa kuntoaan mukavan harrastuksen parissa
  • haluavat liikkua luonnossa kunnioitten sitä ja nauttien sen monimuotoisuudesta
  • haluavat oppia ymmärtämään niitä työkavereita, jotka aamukahvipöydässä silmät loistaen kertaavat edellispäivän iltarastien reitinvalintoja

Ensimmäisellä kerralla käydään läpi suunnistuksen perusteita, esitellään varusteita ja tehdään pieni suunnistusharjoitus.

Varsinaiset käytännön harjoitukset pidetään pääsääntöisesti tiistaisin iltarastien yhteydessä 2-3 kertaa. Ensimmäiset iltarastit ovat Ivalon ympäristössä.

Välineet ja varusteet

Harjoituksia varten ei tarvitse hankkia mitään erityisiä varusteita. Normaali ulkoiluun sopiva vaatetus ja jalkineet riittävät mainiosti. Huomioi maastossa liikkumisessa, että toisinaan maasto voi olla kosteaa ja soistuvaa, jolloin kengät voivat kastua. Kumisaappaat eivät kuitenkaan ole suositeltavat kengät.

Kustannukset

Suunnistuskoulu on ilmainen, mutta iltarasteilla peritään karttamaksu, joka on 2 € (LaSun jäsenille) tai 4 €.

Suunnistuksen opetusmateriaalia netissä

  • suunnistus.fi. Mikä on kartta? Miten otan suunnan? Miten suunnistaminen tapahtuu?
  • Kuntosuunnistusmateriaalia Suunnistusliiton sivuilla, mm. tiedosto “Karttamerkit ja kuvat”, jossa jokainen karttamerkki on havainnollistettu valokuvalla maastosta

 

Hyödyllisiä linkkejä aikuisten suunnistuskoulun osallistujille


 

Kuntosuunnistajan vakuutus, 15€

Mikäli ostat vakuutuksen, niin liitä tapahtumatunnukseksi 232, niin voit tukea Lapin Susia.