Aikuisten ja nuorten suunnistuskoulu 2022

Aikuisten ja nuorten suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille 14 vuotta täyttäneille, jotka haluavat oppia suunnistamaan. Opetus aloitetaan perusteista, joten osallistumiselle ei ole minkäänlaisia ennakkotietovaatimuksia.

Koulutuksen tarkoituksena on opettaa suunnistuksen perustaidot ja rohkaista kehittämään opittuja taitoja itsenäisesti, esimerkiksi Lapin Susien iltarasteilla eli Susirasteilla.

Koulutuksessa käydään aluksi läpi suunnistuksen teoriaa, mutta pääpaino on käytännönharjoituksissa. Ryhmän mukana kulkee kokenut suunnistaja tukemassa ja ohjaamassa harjoituksen suoritusta.

Kurssi on soveltuu kaikille jotka

• haluavat oppia uuden, kiehtovan harrastuksen
  • haluavat oppia lukemaan karttaa ja käyttämään kompassia, jotta voivat turvallisin mielin lähteä vaikkapa marja- tai sienimetsään
  • haluavat päästä eroon siitä epävarmuuden tunteesta, joka on jäänyt mieliin aikaisemmista suunnistuskokemuksista
  • haluavat kohottaa kuntoaan mukavan harrastuksen parissa
  • haluavat liikkua luonnossa kunnioitten sitä ja nauttien sen monimuotoisuudesta
  • haluavat oppia ymmärtämään niitä työkavereita, jotka aamukahvipöydässä silmät loistaen kertaavat edellispäivän iltarastien reitinvalintoja

Ensimmäisellä kerralla käydään läpi suunnistuksen perusteita, esitellään varusteita ja tehdään pieni suunnistusharjoitus.

Varsinaiset käytännön harjoitukset pidetään omina yhteisharjoituksina sekä tiistaisin kuntorastien yhteydessä yhteensä 4 kertaa. Ensimmäiset iltarastit ovat Ivalon ympäristössä.

Välineet ja varusteet

Harjoituksia varten ei tarvitse hankkia mitään erityisiä varusteita. Normaali ulkoiluun sopiva vaatetus ja jalkineet riittävät mainiosti. Huomioi maastossa liikkumisessa, että toisinaan maasto voi olla kosteaa ja soistuvaa, jolloin kengät voivat kastua. Myös kumisaappaat käyvät, mikäli liikutaan kävellen.

Kustannukset

Itse suunnistuskoulu on ilmainen, mutta koulun yhteydessä peritään 3 € karttamaksu/kerta. Suunnistuskoulun jälkeisillä iltarasteilla peritään karttamaksu, joka on 3 € (Jäsenmaksun maksaneet LaSun jäsenet) tai 5 €.

Vakuutus

Jokainen osallistuu suunnistuskouluun omalla vastuulla. LaSu vastaa siitä, että suunnistuskoulussa on asianmukainen ohjaus.

Lisätietoa:
Janne Hannola, p. 045 2233 641

Suunnistuskoulun aikataulu

Torstai 12.5. klo 17.30 - 19.30, paikka Ivalon lukio, teoriaa ja suunnistusta

Maanantai 16.5. klo 18.00 -19.30, Jänkkävaara, ohjattua yhdessä suunnistamista

Maanantai 23.5. klo 18.00 - 19.30, Jänkkävaara, ohjattua yhdessä suunnistamista

Tiistai 31.5. klo 17.30 - , paikka Morokkavaara kuntorastit, ohjatusti yhdessä tai pareittain / yksin

Maanantai 6.6. klo 17.30 - , paikka Sovintovaara, suunnistusta ohjatusti yhdessä. Katso lähtöpaikka kuntorastien 7.6. opaskartasta etusivultaHuomaa muutos päivässä!

Tarvittaessa järjestetään vielä ylimääräinen yhteinen suunnistuskerta.

Suunnistuksen opetusmateriaalia netissä

• suunnistus.fi. Mikä on kartta? Miten otan suunnan? Miten suunnistaminen tapahtuu?
  • Kuntosuunnistusmateriaalia Suunnistusliiton sivuilla, mm. tiedosto “Karttamerkit ja kuvat”, jossa jokainen karttamerkki on havainnollistettu valokuvalla maastosta

Hyödyllisiä linkkejä aikuisten suunnistuskoulun osallistujille